1 Mayıs 2008 Perşembe

Süslü Kadınlara: Topuklu Palet

Okulların kapanmasına az bir zaman kaldı. Yaz mevsimi geldi geliyor.. Tatile çıkılacak.. Gezilecek.. Güneşlenilecek veee yüzülecek.. Valizler yavaş yavaş hazırlanıyor. Mayolar, bikiniler, havlular, terlikler ve paletler..

Paletler demişken artık paletler ikiye ayrılıyor. Topuklu ve topuksuz olmak üzere. Evet, yazın dalmaya hazırlanan süslü bayanlar, topuklu ayakkabılarımdan vazgeçemem diyen, boylarının kısa olmasından şikayetçi olan kızlar, sizler için güzel bir haberim var. Artık düz taban paletlere son.. Topuklu paletler çıkmış. Hani şu plajda Eda Taşpınar ' ın ayağında gördüğümüz paletler.. ''Tamam converse lerin topuklularını biliyoruz ama paletlerin de topuklusu mu olur'' demeyin; olmuş işte.. Evet, yüksek topuklu ayakkabılarımdan vazgeçmem diyen bayanlar, artık bu yüksek topuk lüksünüzden vazgeçmek zorunda değilsiniz..
Topuklu palet modasının çıkış noktası Jean Paul Gaultier adlı Fransız modacı. Bu ünlü modacı 2007 ilkbahar-yaz koleksiyonunda modeline dalgıç kıyafeti gıydirmekle kalmamış ayagına da topuklu palet geçirmiş. E tabi süse çook önem veren denize bile makyajla giren kızlara sahit olduktan sonra bu ürünün üretilmesine şaşırmamak gerek..

Değişik renkleri bulunan bu paletlerle kızlar mayolarının renklerine göre bir palet alıp, manken edasıyla sahıide dolaşabilecek.Denizin içinde bile topuklu paletin üzerinde durmanın zevkini yaşayacaklar.
Ben hiç beğenmedim, çok komik buldum ama tabii bu ürünü tercih edicek kızlar da vardır. Belki kısa boylular için bir kutarıcı olabilir. Tabi modayı yakından takip eden bayanlar için de alınması gereken bir ürün. Öyle görülüyor ki, artık plajlarda topuklu palet rüzgarı esicek. Ama insanların garip bakışlarıyla karşılaşmaları muhtemel..

Denize bile girerken süslerinden vazgeçmeyen kızlar sahilde Banu Alkan gibi parmaklarının uçlarında yürüyecekler artık topuklu paletler sayesinde. Tabi bu topuklarla kumlarda nasıl yürünür orasını bilemiycem (kuma gömülüp kalmasalar bari) ama öyle görülüyor ki bu ürünle birlikte denizin ortasındaa ''ayyy topuğum kırıldı'' gibi sözler duymamaz muhtemel. Görüyoruz ki, insanoğlu yaratıcılıkta sınır tanımıyor. Ama en onemlisi bu ürünle birlikte anlaşışdığı gibi kadınların yaptıramıycağı hiçbir şey yok. İşte kadınların gücü:)

2 yorum:

Melike Demirbağ Kaplan dedi ki...

O değil de düz paletle bile yürümek mümkün değilken topuklusuyla nasıl yürüyecekler? ;)

Evren BAYSAN dedi ki...

ah bu kızlar,ahhh...