16 Mayıs 2008 Cuma

Sony Yine Başarıyor

Fotoğraf sanatını çok seviyorum. Aslında amatör bir fotoğraf meraklısıyım da. Fotoğraf denince birçok kişinin aklına Nikon ve Canon ismleri gelir. Bu gayet normal çünkü gerek fotoğraf makineleri gerek lensleri en yaygın 2 marka bunlardır diyebiliriz. Ancak son zamanlarda ciddi bi rakip kendini göstermeye başladı özellikle D-SLR tipi fotoğraf makinelerinde ; Sony.

Kompakt fotoğraf makinelerinde zaten kaliteli ve iddialı ürünler üreten marka D-SLR pazarına da sıkı bir giriş yaptı. A100 modeliyle çok başarılı olan Sony, A700 modeliyle çıtayı iyice yükseltti. Şuanda Nikon’un üst düzey amatör makinesi olan D300 ün bile fotoğraf işlemcisi Sony A700 den alınmıştır ki D300 piyasadaki en iyi makinedir desem yanlış olmaz. Sadece makineleriyle değil çok kaliteli lensler de üreten Sony, Carl Zeiss gibi dünyanın saygın optik firmalarından biriyle olan anlaşmasının da avantajını sonuna kadar kullanıyor.

Görünen o ki Sony pu pazarda kalıcı olacak ve hatta Carl Zeiss desteğiyle birçok Nikon ve Canon müşterisini çalıcak bile. Ben de bunlardan biriyim açıkcası. Sony’i tercih ettim bende ve gayet memnunum da. Bu pazardaki rakiplerin ve rekabetin artmasından dolayı çok mutluyum çünkü markalar arası rekabet herzaman müşteri için iyi sonuçlar veriyor.

Hiç yorum yok: