16 Mayıs 2008 Cuma

GameBoy


Daha ilkokul zamanlarında tanıştık GameBoy'la. Yeşil siyah renkleriyle, 10 tane düğmesiyle, sade tasarımıyla bizi bizden çıkartan oyun konsolu artık kendini aştı. NDS-NDSL (Nintendo DS- Nintendo DS lite).
Şimdi kısaca bu oyun konsolundan bahsedicem: Bu konsolun iki ekranı var. Üstteki parlak yüksek çözünürlüklü ekran, alttaki full dokunmatik ekran. Dokunmatik olması oyunlarda yepyeni bir çağ başlattı denebilir. (Zeldayı kendi kaleminizle ilerletmek inanılmaz birşey). Özel kalemi ve dizayn ı mükemmel i bile geçebilir. İster NDS oyunları isterseniz Gameboy Advenced oyunları oynayabilme imkanınız da var. Bu kadar da değil isterseniz MP3, film izleyip fotolarınızı saklayabiliyorsunuz. internette gezip Multiplayer oyunları internetten oynayabiliyorsunuz.
Bu güzel oyuncağın pazar galibi olduğu söyleniyor:



Rakamlarda %10'luk + yada - yanılma payı olabileceği söyleniyor. İşte Tahmini Sonuçlar;

NDS 549,312
Wii 397,313
GBA 68,836
GC 11,397
PSP 163,242
PS3 73,436
PS2 226,976
Xbox360 236,621
13mayıs - 3 Haz arası Toplam (Amerika-Kanada)

Peki bunların hepsini PSP de yapabiliyor hemde daha iyi kaliteyle oyun oynayabiliyoruz ama neden NDS daha fazla satıyor?
Bence iki cevap var: birincisi Nintendo daha fazla kesime hitaap ediyor. Mesela aileler çocuklar ve gençler daha çok Nintendo tercih ediyorlar. (youtube açık olsa süper bir video koyardım ama ne yazıkki kapalı: açıldığında youtube Search e "wii" yazın). İkincisi ise küçük yaşta beynimize kazınmış olan Nintendo oyunları.
Nintendo güzel ilerliyor satışlarından da belli zaten. Umarız ilerde daha da etkili konsollarla karşımıza çıkar...

Hiç yorum yok: