5 Mayıs 2008 Pazartesi

İzmir Ekonomi Üniversitesi

Varlığı uzun yıllara dayanmamasına rağmen, kısa zamanda tanınmış ve tercihlerde önemli bir yükselişle varlığını sürdürmektedir. Ücret olarak diğer vakıf üniversitelerine nazaran daha uygun olması ister istemez öğrencileri cezbedebilmektedir. Ayrıca eğitiminin ingilizce olması ve bünyesinde ki öğretim elemanlarının bir bölümünün de yabancı olması ingilizce eğitimin önemini vurgulamakta ve okulun da bu konuda ne kadar titiz olduğunu göstermektedir.

İleri ki yıllar için kampüs projesini henüz hayata geçirememesine rağmen, bu projenin okul için kontenjan artımı demek olduğunu da düşünürsek maddi bir planlamanın da olduğunu söyleyebiliriz. Ve bu gelirin yanı sıra okul sadece eğitim ve öğretimin dışında kampüs olanaklarıyla da tercih edilecektir. Kendisi için oluşturduğu temel değerler global insan için önemli yer tutmaktadır. Bunları gerçekleştirmenin yanı sıra, bu kavramlar okuyanları etkileyebilmektedir. Ayrıca yaptığı gezilerle,kalemlerle de tercih döneminde öğrencileri okula yönlendirebilmiştir. Burslu kontenjan varlığı da üniversitenin başarı sıralamasını etkilemekte ve bu da ücretli kontenjan adaylarını cezbetmektedir.

3 yorum:

Melike Demirbağ Kaplan dedi ki...

İyi yolda diyorsun yani?

Evren BAYSAN dedi ki...

iyi yolda gözüküyor.

Erkal dedi ki...

Bencede iyi yolda gözüküyor. Ah bi de Aziz Kocaoğlu engel çıkartmasa. Kolay değil 4 senede en çok tercih edilen ilk 10 üni arasına girmek