8 Nisan 2008 Salı

4 MevsIm Dondurma..

Dondurma.. Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla herkesin aklı onda..7'den 70'e herkesin sevdiği; çileklisi mi, vanilyalısı mı yoksa çikolatalısı mı olsun, off karar veremedım 3'ü de olsun diye düşündüren, düşük kalorili, düşük kalorili diye dondurma yemekten mide rahatsızlıkları yada bademcik ameliyatı geçirebileceğimiz, bir de unutmadan, bilmece bildirmece dil üstünde kaydırmaca nın cevabı olan o güsel ve vazgeçilmez tatlı. Evet, burdan herkese duyuralım.. Diyette olanlara müjdeliyelim. Dondurmanın kalorisi gerçekten çok düşükmüş. Hatta dondurma yiyerek zayıflamak bile mümkünmüş.
Dondurma aslında yaz mevsimini çağrıştırırken son yıllarda reklamlardan da takip ettiğimiz gibi ''her mevsim'' kavramı yayılmakta. İzlemişizdir hepimiz dondurma pazarının en büyük bölümü olan ALGIDA reklamlarını:
Güzel her mevsim güzeldir.. Bakılır.
Futbol her mevsim futboldur.. İzlenir.
Dondurma her mevsim dondurmadır.. Yenir.
Dondurma mevsim meselesi değil.. Zevk meselesidir.
Bu reklamla birlikte tüketiciye ''sadece yaz olurmu, kışın da yiyin, kışın da kazanalım'' imajı verir Algida. Öyle ki kışın üşütmeyen dondurmalar bile çıkmış. Mado kışın tüketilmek üzere ballı, pekmezli ve nar sulu ''üşütmeyen'' dondurma bile üretmiş. 4 mevsim dondurma tüketilmesi özellikle çocukların ve gençlerin işine gelir tabii ama her mevsim bize dondurma yedirtmeye çalışsalar da Türkiye'de tüketim çok az. Yıllık dondurma tüketimi Avrupa'da 17 lt iken Türkiye'de sadece 1 lt. Tabi bu rakamları görünce üreticiye hak vermemek elde değil. E ne diyelim.. Biz yine de üreticiyi dinleyelim.. Tüketelim..


2 yorum:

Melike Demirbağ Kaplan dedi ki...

Biz de hiç bir şey Avrupa ortalamasını tutmuyor İlay farkında mısın :) Bir ekmek geçiyordur belki.

Dondurma iyidir, ama ben yine de külahta normal dondurmayı hazır paketli dondurmaya tercih ederim.

ilay dedi ki...

Valla hocam öyle demeyin şu an yaptığım bi araştırmaya göre en çok doğum, en geç okula başlama, en az eğitim, en erken ölüm ve en az yaşam ile Türkiye Avrupa yı çoktaan sollamış ve geçmiş durumda:)bunlarda geçmişiz ya dondurma eksik kalsın:)