17 Mart 2008 Pazartesi


Hollanda’lılar Evlerinde Soğuk Bira Yudumlamaya Sıcak Bakıyor

Geçtiğimiz yıllarda bira üreten markalar, mutfak makineleri üreten firmalarla bağlantılı biçimde ilgi çekici ürünler sundular. Müşterilerinin taze ve soğuk biralarını evlerinde kendi kendilerine içme biçimlerini değiştirdiler.

Mesela; Heineken , Krups adlı kahve ve kapuçino makineleri üreten markayla birlkte bir bira makinası çıkarttı.Özel soğutucusu, 30 gün boyunca ilk günkü tazeliğini koruma özelliği ve üzerinde bulunan LCD ekrandan biranın o anki sıcaklığını derece biçiminden görebilme imkanı...

Heineken bu ürünüyle 150,000 den fazla sattı ve buna ‘BeerTender’ dedi.Şimdi de Philips aynı yolu takip ediyor.PerfectDraft adındaki çok benzer sistemiyle şimdiden satışları 30,000 i buldu.

Hem Philips hemde Heineken bu maiknelere uygun üretilen fıçıların dağıtmını yetiştirememekten dolayı özür dilemekteler.Aslına bakılırsa 2002 de Philips ve Heineken bu makineyi üretmeye birlkte başlamışlardı ancak daha sonra yollarını ayırdılar.

Şimdi ise Heineken dava açma hazırlıklarında.Philips’in kendilerini taklit ettiğini iddia ederek.

Her ne olursa olsun insanların dikkatini çekebilen ürünlerin ne kadar etkili oldukları ortada.Özellikle de evde bira keyfi için büyük bi çekişme olduğu...

2 yorum:

Melike Demirbağ Kaplan dedi ki...

Türkiye'de yok ama galiba dağıtımı?

Bertan dedi ki...

Yok sanırım, yani ben hiç görmedim henüz. Ne bi dükkanda nede online satış yapan bi Türk sitede.